SPORTOVNÍ VÝŽIVA:    SLEVY - AKCE | PROTEINY | GAINERY | ANABOLIZÉRY | AMINOKYSELINY | SPALOVAČE | KLOUBNÍ VÝŽIVA | VITAMÍNY
Jay Cutler - Mr. Olympia 2006
levne-proteiny

25.03. | Výživa | komentářů: 27

Otázky a odpovědi - suplementy!

Otázky a odpovedi se staly nedílnou součástí tohoto serveru o kulturistice a fitness, dnes se budeme věnovat přímo tématu suplementace.

Jenda

Dobrý den! Nedávno jsem začal cvičit, měřím cca 180cm a vážím něco kolem 85kg. Chtěl bych zhubnout alespoň 10 kilo a nabrat svalovou hmotu, jen nevím, zda používáním proteinu spíše nepřiberu na tuku než na svalech, slyše jsem, že je to možné. Popřípadě který protein by jste mi doporučili. Děkuji.

Při užívání proteinových přípravků nedochází k nabírání tukového podílu. Chyba se dělá ve stravování, je nutné snižovat příjem cukrů a tuků a navyšovat příjem bílkovin, a to jak z pevné stravy, tak z proteinových přípravků. Ve tvém případě doporučuji WPC Protein 82. Tento protein užívat v dopoledních hodinách, hodinu po tréninku a před spaním. Je také nutné po posilovacím tréninku provádět kardio trénink a to 2-3x v týdnu po 20-30 minutách, např. kolo, či běhátko, atd. Je možné k rychlejšímu prokreslení svalů užívat i HMB, které navyšují sílu a růst svalového objem, přičemž i účinně prorýsovávají svalovou hmotu.

Arny

Mají proteiny a jiné suplementy škodlivý vliv pro mládež cca 14-15 let a obsahují nedovolené látky? Děkuji.

Sportovní výživa je vyrobena z potravinových zdrojů, tudíž žádné škodlivé látky nemůže obsahovat, je plně naturální a sportovcům i nesportovní populaci prospěšná.

Martin

Dobrý den, prosím Vás, chtěl bych se zeptat jakou stravu, popřípadě jaký doplněk stravy, byste mi doporučil po tréninku. Cvičím zhruba rok a půl 3x týdně. Moje váha je 74kilo. Děkuji za odpověď.

Při požadavku na růst svalové hmoty je nutné ihned po tréninku přijmout sacharidy a to v podobě ovoce či Gaineru, lépe kombinací. Do jedné hodiny po tréninku přijmout proteinový přípravek. Ještě je vhodné přijmout ihned po tréninku i BCAA a Glutamin. Záleží na finančních možnostech sportovce. Po jedné hodině po tréninku přichází na řadu pevná strava v podobě např. rýže (50g) + kuřecí prsa (100g i více), zelenina. Dalších 5 hodin po tréninku je vhodné přijímat opět bílkovinu. K po tréninkové výživě se hodí tento balíček doplňků výživy.

Jakub

Ahoj, před 3 týdny jsem začal chodit do posilovny. Chodím 3 x týdně. Nevím zda správně cvičím. Někdo říká, že musím nabrat hmotu a proto je dobré provádět cvik 5 až 7 a čtyřikrát opakovat. Je to správné? Dále bych chtěl snížit váhu, tak o 6 - 7 kg. Měřím 180 cm a vážím 96 kg. Vždy se u mě váha pohybovala kolem 90 kg. Nikdy jsem nebyl střízlík. Je dobré mít speciální jídelníček?

Jestli potřebuješ kvalitní tréninkový plán, zkus cvičit podle tohoto tréninku. Aby jsi "přetvořil" tukový podíl na svalovou hmotu, je nutné snížit přísun cukrů a tuků. Je nutné navýšit příjem bílkovin a to jak z pevné stravy, tak z doplňků výživy, především z proteinových přípravků. Doporučuji několikrát během dne užívat Protein Extra 85 a HMB, které navyšují sílu a čistý svalový objem, přičemž prorýsovávají rychle svalovou hmotu!

Paťas

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je vhodné užívání BCAA zároveň s Proteinem? Děkuji.

Ano, kombinace BCAA s proteinem je vhodnou volbou. Jsou to dva základní přípravky, které se užívají pro doplnění proteinů a aminokyselin. BCAA se užívají pro jejich bohatý zdroj aminokyselin (valin, leucin a isoleucin), spotřeba těchto aminokyselin je 5x vyšší, než u ostatních aminokyselin. Jelikož proteinové koncentráty neobsahují dostatek těchto jmenovaných aminokyselin, doplňují se tyto aminokyseliny právě výrobkem BCAA. Proteinový přípravek je vhodné užívat několikrát během dne, především v dopoledních hodinách, hodinu po tréninku a před spaním. BCAA je možné užívat ráno nalačno, před a po tréninku.

Vašek

Dobrý den! Je mi 20let a vážím něco okolo 83kg. Přibližně před měsícem jsem začal pravidelně 3krát týdně chodit do posilovny a snažím se dodržovat jak aerobní cvičení (převážně běh cca 20 - 30 minut v tréninkový den) tak i objemový trénink! Snažím se jíst více potravin s bílkovinami (tvaroh, mléko, jogurty, vajíčka, ovesné vločky, ovoce). Za ten čas jsem nějaké to kilečko zhubl a i síla se mi trochu zvýšila. Chtěl bych však zkusit užívat nějaký přípravek na zvětšení objemu svalové hmoty a možná i nějaký spalovač tuků. Jelikož jsem v tomto oboru laik a nikdo z mojich známých a kamarádů nic takového neužívá, poprosil bych o radu s výběrem produktů. Předem děkuji za odpověď.

Spojení posilovacího tréninku s kardiotréninkem je výbornou formou, jak spálit nějaká kila a nabrat čistou svalovou hmotu. Dobře jsi navýšil příjem bílkovin z pevné stravy, což je velmi důležitý faktor úspěchu. Z doplňků stravy ti doporučuji přímo Protein Extra 85, který vyživuje svaly a především kloubní aparát. Jelikož momentálně kladeš na kloubní aparát vysoké nároky, je vhodné užívat tento protein, který má v sobě složku hydrolizátu hovězího kolagenu. Nevolil bych tedy ve tvém případě klasický syrovátkový protein, ale tento uvedený produkt. Ze spalovačů doporučuji L-carnitin, ve tvém případě však možná lépe HMB, jelikož provádíš i posilovací trénink - ne pouze kardiotrénink. HMB navyšují sílu i čistý svalový objem, bez přibrání tukového podílu. Jako jediný anabilizér dokážou i částečně prorýsovávat svalovou hmotu.

Pepa

Dobrý den, je pravda, že po creatinu lze už po týdnu přibrat o 3kg? Díky za odpověď.

Po Creatinu určitě nepřiberete 3kg za jeden týden, osobně bych si tipnul tak půl kila, ale je to způsobeno tím že Creatin zadržuje vodu ve svalech, tím pomáhá ostatním živinám např. proteinům lépe se dostat ke svalovým buňkám a ty pak rostou, pakliže je vhodně zatěžuješ při cvičení. Takže je především důležité to jak se stravuješ - Nabírací jídelníček.

Mirek

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, objednal jsem si před 2 týdny gainer special 70 a protein whey factor 75. Dávkuji - ráno gainer, dopoledne protein, odpoledne protein, hned po tréninku gainer a po 30 min protein a pak na noc protein, ale chtěl bych přibrat co nejvíce co to půjde (jedu objem tréninku 3x týdně ), a tak se ptám, jestli mohu ganiner dávkovat vícekrát jestli to bude mít nějaký smysl.

Ano, je možné ještě přijímat Gainer asi hodinu před tréninkem pro zvýšení energetických zásob, které bude tělo potřebovat během tréninku a po tréninku. Je nutné se také zaměřit na nabírací jídelníček. S tímto dávkováním by jsi měl dobře nabírat svalovou hmotu za podpory pravidelného tréninku a výživného jídelníčku. Je možné pro efektivnější nabírání použít anabolizér v podobě Creatinu či HMB.

Jestliže máte konkrétní dotaz k doplňkům výživy, můžete otázku položit zde:

Vložení komentáře | údaj označený hvězdičkou vždy zadejte
Jméno:*   Titulek:
Text:*
Ochrana:* Hlavní město ČR:

lukas
10.04. 10:04
Dobry den chtel bych se zeptat cvicim posilovne a chtel bych pribrat davam si pred trenigemBCAA a potreningu si davam tez BCAA a plus gainer chtel bych poradit kolik mam si dat BCAA jak jedna tableta ma 500mg mam 196cm a 90kg
Martina
30.03. 16:03
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je vhodná kombinace - L carnitin před tréninkem a BCAA+glutamin po tréninku...nejde mi o nabírání svalové hmoty, spíše o rýsování a regeneraci. Předem děkuji za odpověď
Georg
10.02. 19:02
Dobry den.Chtel bych se zeptat.Mam 190cm a 90kg chtel bych nabrat cistou svalovou hmotu.Muj denni plan je: 5:30 snidane, 8:00 gainer 10:00 svacina,14:15 obed, 16:00 posilovna pred ni pul h gainer+kreatin 5g,gainer davam vrchovatou polevkovou lzici.po posilce hned gainer, pak v 19:00 vecere a pak podle hledu jeste mala svacinka. Chci se optat jestli to delam spravne,jestli neni kreatinu malo,kdy ho brat,kdy gainer a jestli se da do toho i zahrnout syrovatka a pangamin.Do posilky chodim 4xtydne+3xtydne fotbal s tim ze: po-prsa, ut-biceps,triceps+fotbal, ct-zada, pa-ramena,trapezy a vikend fotbal podle zapasu,do toho obcas i jine sporty.Chci se zeptat jestli rozdeleni treninlu neni spatne,chtel bych nabrat cistou hmotu,Poradte mi cim pripadne nahradit me doplnky nebo jak poskladat ci upravit jejich konzumaci. Predem dekuji za odpovedi na vsechny me otazky a preji vynikajici sportovni vykony.Mejte se
BCAA
07.02. 23:02
Jarda
Dobrý den.Chci se zeptat jestli je pravda,že bcaa se v jedné dávce při cvičení může vzít až 40g? Protože výrobci udávají nižší dávky proto aby ty výrobky vůbec někdo kupoval! Protože kdyby napsali kolik doopravdy by se mělo brát tak by to nikdo nechtěl,protože by to bylo strašně drahé a na krátkou dobu.Četl jsem to v lonském musklefitneess.Děkuji za odpověd.
Jirka
26.01. 15:01
Ahoj ,chtěl bych poradit ,jakej trenink by byl vhodný bez suplementace . Jídlo bohatě stačí mam to vyzkoušený..(ten kdo to neví CG , už to ví:D).... jim všechno ,neamm rad tučný. A nabral sem z 70 kg 98 nějákej ten touček tam je:D..nedělam kulturistiku . A chci poradit jak zvolit ten správný trenink na sílu a bojem bez těch drog . Když to dam na internet tak mi vyběhne blbosti typu Mutant mass 6000 , ultra mega mass 5 mil. apod. A nikdo kdo by poradil trenink na opravdu trvalou silnou postavu . TRVALOU. tělo je jak houba když jí naplníte spravnýma věcma - nafoukne se. Jak přestanete plnit - vyfoukne se . Někteří kulturistický metrosexuálove skončí i v blazinci . A to ruku na srdce:D
Jirka
26.01. 15:01
Ahoj ,chtěl bych poradit ,jakej trenink by byl vhodný bez suplementace . Jídlo bohatě stačí mam to vyzkoušený..(ten kdo to neví CG , už to ví:D).... jim všechno ,neamm rad tučný. A nabral sem z 70 kg 98 nějákej ten touček tam je:D..nedělam kulturistiku . A chci poradit jak zvolit ten správný trenink na sílu a bojem bez těch drog . Když to dam na internet tak mi vyběhne blbosti typu Mutant mass 6000 , ultra mega mass 5 mil. apod. A nikdo kdo by poradil trenink na opravdu trvalou silnou postavu . TRVALOU. tělo je jak houba když jí naplníte spravnýma věcma - nafoukne se. Jak přestanete plnit - vyfoukne se . Někteří kulturistický metrosexuálove skončí i v blazinci . A to ruku na srdce:D
PhD Pharma Blend 6Hr
28.06. 12:06
Jarda
Dobrý den.Přípravek,který je v nadpisu beru hned po probuzení v půlce tréninku a hned jak docvičím a večer před spaním.Zajímá mě váš názor jestli to dělám zprávně? Děkuji za odpověd.
Jakub
03.02. 20:02
Amino 4000
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda přípravek Amino 4000 je vhodný pro nárůst svalové hmoty a nemá nějaké vedlejší účinky - cvičím 2 -3 X týdně, vážím 69 kg, měřím 189 cm, je mi 17 let. Zároveň by mě zajímalo, jak správně tento výrobek užívat (po jídle nebo na lačno, jak jej užívat ve dnech volna atd.), výrobce přípravku to uvádí nejasně. Děkuji za odpověď.
Jakub
Amino 4000
e-mail: krasja@seznam.cz
Jakub
Amino 4000
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda přípravek Amino 4000 je vhodný pro nárůst svalové hmoty a nemá nějaké vedlejší účinky - cvičím 2 -3 X týdně, vážím 69 kg, měřím 189 cm, je mi 17 let. Zároveň by mě zajímalo, jak správně tento výrobek užívat (po jídle nebo na lačno, jak jej užívat ve dnech volna atd.), výrobce přípravku to uvádí nejasně. Děkuji za odpověď.
Aleš
23.12. 16:12
Ahoj,cvičím zhruba rok a zároveň při tom dělám thai-box,mám 72 Kg a chci se vytáhnout na 80,ale nevím jak ted sem si koupil Weider HMB.Dělám správně? mohl by mi ještě někdo s něčím poradit jak při BU přibrat??
Tomáš
12.10. 00:10
Dobrý den,asi před dvěma měsíci jsem začal chodit do posilovny.Chodím,bohužel pro mě tak,jak mi to práce dovolí,čož je asi 2-3krát týdně a cvičím objemový trénink.Měřím 177cm,vážím 64kg.Rád bych vyzkoušel nějaký přípravek na nárůst svalové hmoty,síly a váhy.Tudíž bych Vás chtěl poprosit i radu při výběru některého z přípravků.Předem děkuji za Vaši odpověd
Peťo
01.08. 22:08
Kudlik
Dobrý deň.....potreboval by som poradiť, je mi 21 rokov 173kg a 65kg cvičím už viac ako rok a popritom tom robím aj bojové umenie box a thajský box...kúpil som si suplementy ako je Whey Protein Gold , Univerzal Amina, BCAA, Arginin, Forte( Vapnik, horčik , zinok) B-komplex...Ráno o 10hod mám box, poobede o 15hod Fitness cvičenie a večer o 19hod Thajský box a to všetko od pondelka do piatka a cez víkend mám voľno....Potrebujem poradiť ako tie doplnky správne načasovať a čo by ste mi ešte k tomu pridali alebo zmenili.... Ďakujem veľmi pekne...:-)
Dominik
29.05. 22:05
nabrání
Zdravím. je mi 18 let, vážím jen 65 kilo a chtěl bych s tím něco udělat. jaký je třeba mít jídelníček, čeho se vyvarovat a podobně. děkuju za každou odpověď, dominik1123@seznam.cz
Roman
01.02. 10:02
Dobrý den. Mám 45 let a hezkou nadváhu. Měřím 173 cm a vážím 95 kg. Dost možná i vzhledem k tomu, že mám sedavé zaměstnání a asi i geneticky dané přibírání na váze. Snažím se pár kilo shodit a to tím, že dvakrát týdně večer chodím s partou chlapů hrát fotbálek. I když asi hlavním problémem mé nadváhy je moje nekázeň v jídle, kterou se snažím nyní zkrotit. Potřeboval bych radu v oblasti suplemetů. Má nějaký smysl se touto otázkou vůbec zabývat? Někde jsem četl, že před tréninkem si vzít L-karnitin a po tréninku nějaké sacharidy (ovoce). Před spaním pak protein. Děkuji předem za radu.
Lukáš
22.01. 20:01
BCAA a aminokyseliny
dobrý deň, chcem sa opýtať aký je rozdiel medzi aminokyselinami a BCAA ak tam vôbec rozdiel je ..... a ak ano či sa oplatí ich kombinovať ... ďakujem
Ondra
07.01. 18:01
Dávkování
Dobrý den chci se zeptat jak mám dávkovat dohromady Protein,sacharid,nitrix,anabolizer, děkuji
Petr
30.08. 16:08
Ahoj,cvičím už tři mesice a v záři chci začít brát Elite Whey protein a proto se chci zeptat jak by se měl správně uživat, někde pišou že každy den jednou a někde zas 3x 3 dny v tydnu tak nevým do posilovny chodim 3x tydně je mi 17 a mám 74 kg , výška 190 cm tak poradte díky za odpověd
Billy
26.08. 19:08
Rozdíl
Ahoj,chtěl bych se zeptat jaký je vzhledový rozdíl mezi proteinem a gainerem,objednal sem si totiž tyhle dva suplementy a přijde mi že mám v obou nádobách to samé,nevíte někdy jestli se stává že udělají chybu??
04.06. 11:06
Dobrý den cvičím už přes pul roku ,předtím sem cvičil už taky,ale s přestávkama mám 120kg a 202cm poradte mi co používat za superelementy abych přibral ještě více svalové hmoty. děkuji za odpověd
Sasa
02.06. 20:06
Zdar, užívám Creatin asi měsíc a půl a můžu Vám ho jenom doporučit, je to fakt výbornej doplněk, co se síly a objemu týče do růstu tak je to výborný !!! mám 175 cm a 70kg, cvičim něco kolem roku
26.04. 18:04
...
nechapu proc vsem zacatecnikum doporucujete uzivat hned sypani...kdyz nejsou na cviceni zvykli tak to pujde s dobrou stravou krasne i bez sypani...
Kája
17.04. 11:04
Dobrý den,chtěl bych se zeptat, měřím 175cm a vážím 65kg vždycky jsem byl hubený a ať sním cokoli tak ne a ne přibrat. Jak bych se měl stravovat a jaké jsou nejlepší cviky na objem?? je pravda, že po BCAA snadněji naberu hmotnost ?? Děkuji za odpověď
Moderátor
31.03. 11:03
Obecně se při objemovém tréninku používají počty opakování kolem 8mi. Opakování mohou klesat i stoupat, dle zkušeností jedince. Při rýsovacím tréninku je nutné především zařadit kardio, například rotoped a to 30 minut po každém posilovacím tréninku a udělat patřičné změny v jídelníčku. Především navýšit příjem bílkovin, atd.
30.03. 21:03
tury
díky, a ještě bych rád jednu radu :-) já cvičim 4 série po 6-8 opakováních většinou to osmý už je maximum s tou váhou co dam, neměl bych třeba snížit váhu a zvýšit opakování třeba na 10-12? nebo je to co dělam ideální pro sval. růst? a potom teda až bych chtěl někdy v budoucnu rýsovat (což je v nedohlednu :-) ) tak jak by to tak mělo potom vypadat?? předem dík
Moderator
30.03. 13:03
Ano, jestliže potřebuješ nabrat rychle svalovou hmotu Je vhodné užívat Protein i Gainer a to několikrát během dne. Gainer užívat před tréninkem, ihned po tréninku a v dopoledních hodinách. Proteinový nápoj hodinu po tréninku a před spaním.
29.03. 21:03
tury
Zdravim, chtěl bych se zeptat jestli se dá "narůst" s těmito doplňkami Gainerem a Proteinem? Cvičím 4 týdně je mi 18 let měřím 165cm a vážim 60 kilo, potřeboval bych trošičku tuku dolů ale hlavně bych chtěl nabrat 5-10kg svalové hmoty, díky moc

SOJA PROTEIN 85 - 1kg
Kvalitní Sojový protein s podílem 85% bílkovin. S nízkým obsahem tuků, vhodný i při redukční dietě.
Cena: 299 Kč levne-proteiny.cz
SUŠENÉ BÍLKY 80 ochucené - 1kg
Stejně jako v klasických vejcích tak i v sušených vaječných bílcích naleznete hodnotné aminokyselinové spektrum.
Cena: 410 Kč levne-proteiny.cz
WPC PROTEIN 80 - 1kg
WPC protein se vyznačuje dobrou stravitelností a kvalitním spektrem aminokyselin, což z něj dělá vysoce účinný proteinový přípravek.
Cena: 339 Kč levne-proteiny.cz
Náš TIP
číst

Vláknina, myslíte na ni?

Sportovci se soustředí hlavně na tréninkové a závodní výkony. Strava se u sportovců stává důležitým faktorem k dosažení úspěchu. Jak vypadá vaše strava? 2g bílkovin a co vláknina!
číst

Zdroje bílkovin v potravinách

O bílkovinách se toho napsalo již mnoho. Snad v každém časopise o kulturistice a fitness najdete článek o důležitosti bílkovin. Přinášíme vám přehled těch největších potravinových zdrojů bílkovin.
číst

Glykogen – zajistí váš objem !

Co je to glykogen a k čemu je dobrý by mělo zajímat všechny příznivce fitness, kteří se snaží nabrat svalovou hmotu a nebo se pokouší o redukci podkožního tuku.
OVESNÁ KAŠE - 1kg
Ovesná instantní kaše je bohatým zdrojem komplexních sacharidů, které vám dodají potřebnou energii hned po ránu nebo kdykoliv během dne formou svačiny.
Cena: 165 Kč levne-proteiny.cz
MASS GAINER - 1kg
Sacharidové přípravky – gainery jsou dobrým pomocníkem pro ty, kteří se snaží zvýšit objem svalové hmoty.
Cena: 230 Kč levne-proteiny.cz
CREATIN - 1kg
Za posledních 20 let se Creatin stal opravdovým fenoménem mezi špičkovými kulturisty. A tak by jste jeho účinky při budování svalové hmoty měli také vyzkoušet.
Cena: 390 Kč levne-proteiny.cz
číst

Prevence bolestí kloubů

Pro preventivní užívání kloubní výživy jsou vhodné přípravky založené na hydrolyzovaném kolagenu, který vyživuje chrupavky, vazy a celý kloubní aparát.
číst

Nepodceňujte příjem Aminokyselin

Proč vlastně investovat peníze do aminokyselin a jaké aminokyseliny jsou nejlepší pro rychlé nabírání svalové hmoty? Naleznete zde základní informace o aminokyselinách.
číst

Jak rychle zhubnout?

Tento problém řeší řada z vás. Říkáte, že jste již vyzkoušeli všechny diety? A žádná nebyla účinná. Tento článek vám pomůže najít to správné řešení. Nadešel čas, kdy vaše kila půjdou dolů!
číst

Otázky a odpovedi se staly nedílnou součástí tohoto serveru o kulturistice a fitness, dnes se budeme věnovat přímo tématu suplementace.
číst

První jídlo po tréninku, bílkoviny & sacharidy?

Každý kdo se snaží shodit či přibrat svalovou hmotu, by měl vědět co má jeho první jídlo po tréninku obsahovat. Vysvětlení toho jakou stravu přijmout a proč se dozvíte zde.
číst

Snídaní k svalovému růstu!

První jídlo dne musí být kvalitní a plnohodnotná snídaně, která obsahuje převahu sacharidů. Nevynechávejte snídani jen pro nedostatek času a vaši lenost po ránu.
číst

Vše o vitamínu C

Použití vitamínu C v kulturistice a fitness. Seznam přírodních zdrojů vitamínu C. Dávkování vitamínu C.
Zvážení a aplikování těchto rad je na každém z vás! | Kopírování a šíření těchto materiálů je bez souhlasu redakce zakázáno!
Copyright © 2012 kulturistika & fitness | Levne-proteiny.cz | Posilovani-Fitness.eu | Fitness Centra v Praze