SPORTOVNÍ VÝŽIVA:    SLEVY - AKCE | PROTEINY | GAINERY | ANABOLIZÉRY | AMINOKYSELINY | SPALOVAČE | KLOUBNÍ VÝŽIVA | VITAMÍNY
Jay Cutler - Mr. Olympia 2006
levne-proteiny

02.03. | Suplementy | komentářů: 11

Sacharidové přípravky – Gainer

Příjem sacharidů by neměl podceňovat nikdo, kdo to s cvičením myslí vážně, ať už chcete nabrat či schodit sacharidy musí být nezbytnou součástí vašeho jídelníčku.

Sacharidové přípravky – gainery jsou nápomocné především pro ty, kteří potřebují přibrat svalovou hmotu. Gainerem se dá dobře navyšovat obsah sacharidů v jídelníčku, které jsou pro svalový růst nezbytné.

Příjem gaineru je vhodný hlavně po tréninku pro rychlé doplnění energie. První po tréninkové jídlo musí obsahovat převahu sacharidů, proto se jako nejlepší první jídlo jeví sacharidový přípravek.

Gainer s vhodným obsahem sacharidů (cukrů) na 100g prášku by jich měl obsahovat od 60% – 70% sacharidů.

Nejčastější chybou je přijmout ihned po tréninku proteinový přípravek, ten je určen hlavně pro budování svalové hmoty a tudíž 1 - 2 hodiny počká. Nejdříve doplňte vyčerpaným svalům energii ať zbytečně nepřicházíte o svalové bíloviny!

Pro hubenější jedince, kteří se snaží nabrat svalovou hmotu bude platit pravidlo vyššího příjmu sacharidů po tréninku a pro jednice, kteří chtějí nějakéto kilo schodit bude platit pravidlo nižšího příjmu sacharidů po tréninku.

„ Mezi přibíráním a hubnutím je jediný rozdíl,
a to ve velikosti dávek, které přijímáte. “

Nedostatek sacharidů, které byli vyčerpány sportovní aktivitou - tréninkem poznáte tak, že se cítíte po tréninku unavení, malátní. Slabší jedinci mohou dokonce i omdlít. To se projevuje v důsledku ztráty energie při tréninku, kterou musíte při redukčním i objemovém tréninku vždy doplnit, aby tělo mělo „první“ energii, živiny pro další činnosti po tréninku.

Základní rozdíl mezi gainery je v procentickém zastoupení sacharidů na 100g výrobku. To znamená, že můžete koupit sacharidový přípravek, který bude obsahovat na 100g prášku namíchaného nápoje mezi 60g – 70g sacharidů.

Jaký tedy sacharid – gainer koupit?

Jako nejideálnější se jeví gainer se zastoupením 70% sacharidů, který je univerzální a nejvyhledávanějším gainerem vůbec.

Dávkování ihned po tréninku

Při hubnutí je vhodné po redukčním tréninku přijmout 20g - 25g sacharidového nápoje rozmíchaného ve 3dcl vody, jako pohotovostní příjem energie.

Pokud potřebujete nabrat, po odcvičení objemového tréninku použijte 30g - 40g prášku rozmíchaného ve 4dcl vody a vypijte jej jako nápoj.

Dávkování během dne

Dávkování gaineru během dne je vhodné především pro těžko nabírající jedince, kteří můžou příjem sacharidů vysoce navyšovat. Taková jednorázová dávka může obsahovat až 40g prášku gaineru.

Během dne můžete přijmout tři dávky po 40g i s po tréninkovým příjmem sacharidového přípravku.

Vysoký příjem gaineru není vhodný pro osoby rychle nabírající tuk. V tomto případě používejte gainer po tréninku jako první zdroj energie v dávce kolem 20g – 25g. Během dne můžete gainer používat raději pouze v jedné dávce 30g - 40g.

Často se stává, že po vysokých a častých dávkách gaineru jedinci se sklony k nabírání tuků začnou přibírat, ale pouze na tělesném tuku. Tomu je nutné se vyvarovat. Proto nedoporučuji jedinců s tendencí nabírání tuku, gainery používat ve vysokých a častých dávkách. Pouze jimi doplňte potřebnou energii pro svalovou práci - proti únavě.

Naopak vyšší a častější dávky mohou používat sportovci s problémem nabrat svalovou hmotu. V tomto případě nemůžete, ale spoléhat pouze na vysoký příjem gaineru, ale musíte celkově navýšit příjem živin ze stravy.

Produkt lze zakoupit v obchodech:

www.jagrfit-sport.cz
www.levne-proteiny.cz

Vložení komentáře | údaj označený hvězdičkou vždy zadejte
Jméno:*   Titulek:
Text:*
Ochrana:* Hlavní město ČR:

Koudy
16.06. 21:06
www.levne-proteiny.cz
Dobrý den, mohl by mi někdo říct zda je ten whey protein a gainer na stránce www.levne-proteiny.cz kvalitní? Je to za super cenu, je mi 16 a nemám peněz jak želez, abych si kupoval nějak profesionální přípravky, navíc si myslím že do začátku stačí i tohle... Díky za odpověď
Koudy
16.06. 19:06
www.levne-proteiny.cz
Dobrý den, mohl by mi někdo říct zda je ten whey protein a gainer na stránce www.levne-proteiny.cz kvalitní? Je to za super cenu, je mi 16 a nemám peněz jak želez, abych si kupoval nějak profesionální přípravky, navíc si myslím že do začátku stačí i tohle... Díky za odpověď
Koudy
www.levne-proteiny.cz
Koudy
www.levne-proteiny.cz
Koudy
www.levne-proteiny.cz
Tomáš
25.10. 21:10
Dobrý deň Chcel by som reagovať na príspevok od Párek.Už na viacerých stránkach som do čítal o tejto domácej výrobe gaineru a tak som sa rozhodol ju vyskúšať.Nakúpil som si syrovátkový CFM filtrát 90tku a 2kg glukopuru a začal som miešať pomery sacharidov podľa svojho jedálníčka.No po vybrani 1kg proteínu a 2 kg glukopuru som pribral len 0,5kg pri rovnakej strave a davkovaní ako keď som mal gainer no s tým rozdielom,že z 1kg gaineru proberám okolo 1-1,5kg na váhe takže u mňa tento recept na domáci gainer nezabodoval...
Párek
20.04. 11:04
Gainer je drahej cukr... bohatě stačí protein s glukopurem stejně tělo tráví prvotně cukry a taky většina proteinu obsahuje složky pro ochranu svalové hmoty proto tuto kombinaci já osobě preferuju, pokud teda není cvičenec doslova ektomorf, který do sebe potřebuje nasoukat co nejvíc kcal....
loudila pero
20.05. 21:05
neslýchej nesmysly burane!!! BUBANTE
03.01. 09:01
a co vaha?
Zrovna včera jsem si koupil gainer a v tomto članku jsem pochopil jak a co. Diky. Autor článku ale opomenul váhu jedince. Vim, na obalu je to rozepsano, ale podle mě člověk važicí 65kg a nepřibira rychle tuky by neměl brát ze začátku celých 40g ne? Nebo na váze nezáleží?

SOJA PROTEIN 85 - 1kg
Kvalitní Sojový protein s podílem 85% bílkovin. S nízkým obsahem tuků, vhodný i při redukční dietě.
Cena: 299 Kč levne-proteiny.cz
SUŠENÉ BÍLKY 80 ochucené - 1kg
Stejně jako v klasických vejcích tak i v sušených vaječných bílcích naleznete hodnotné aminokyselinové spektrum.
Cena: 410 Kč levne-proteiny.cz
WPC PROTEIN 80 - 1kg
WPC protein se vyznačuje dobrou stravitelností a kvalitním spektrem aminokyselin, což z něj dělá vysoce účinný proteinový přípravek.
Cena: 339 Kč levne-proteiny.cz
Náš TIP
číst

Doplňky výživy – Proč je používat?

Nevíte jaké doplňky výživy používat a vlastně k čemu slouží? Využijte doplňky výživy k rychlejšímu svalovému růstu a k navýšení síly.
číst

Jaký proteinový přípravek si koupit?

Na trhu je nepřeberná škála proteinových výrobků, které každý prodejce vychvaluje pro svůj maximální prodej a o svém výrobku napíše cokoli.
číst

HCA - spalovač tuku

HCA je spalovač, který přijatou energii z cukrů neukládá ve formě podkožního tuk, ale přeměňuje sacharidy na glykogen - svalovou energii.
OVESNÁ KAŠE - 1kg
Ovesná instantní kaše je bohatým zdrojem komplexních sacharidů, které vám dodají potřebnou energii hned po ránu nebo kdykoliv během dne formou svačiny.
Cena: 165 Kč levne-proteiny.cz
MASS GAINER - 1kg
Sacharidové přípravky – gainery jsou dobrým pomocníkem pro ty, kteří se snaží zvýšit objem svalové hmoty.
Cena: 230 Kč levne-proteiny.cz
CREATIN - 1kg
Za posledních 20 let se Creatin stal opravdovým fenoménem mezi špičkovými kulturisty. A tak by jste jeho účinky při budování svalové hmoty měli také vyzkoušet.
Cena: 390 Kč levne-proteiny.cz
číst

Příjem sacharidů by neměl podceňovat nikdo, kdo to s cvičením myslí vážně, ať už chcete nabrat či schodit sacharidy musí být nezbytnou součástí vašeho jídelníčku.
číst

Glutamin - rychlá regenerace po tréninku

K čemu je vlastně Glutamin dobrý? Žádný zbytečně dlouhý článek, ale jasné a zřetelné informace o Glutaminu.
číst

Creatin – pravda o Creatinu!

Znáte vlastnosti Creatinu dobře? Nepodceňujte ani nepřeceňujte tento výrobek ve své suplementaci. Zkuste Creatin spojit s dávkováním Glutaminu.
číst

BCAA – doplnění aminokyselin po tréninku

Dalším velice používaným doplňkem výživy jsou BCAA, která jsou nezbytná při objemovém i rýsovacím tréninku.
číst

HMB - růstový stimulant

HMB nepatří mezi nejpoužívanější suplementy, protože jsou velmi drahá. Ale dávkování HMB společně s Kreatinem zaručuje maximální růst svalové hmoty za současného prorýsovávání!
Zvážení a aplikování těchto rad je na každém z vás! | Kopírování a šíření těchto materiálů je bez souhlasu redakce zakázáno!
Copyright © 2012 kulturistika & fitness | Levne-proteiny.cz | Posilovani-Fitness.eu | Fitness Centra v Praze