Uvědomte si, že vynecháním snídaně prodlužujete čas, kdy tělo po celou noc nemělo k dispozici
žádné živiny k růstu. Jakmile vynecháte snídani prodlužuje se tato doba a ztrácíte zbytečně energii,
kterou by jste mohli doplnit snídaní a tělu poskytnou startovací živiny do celého dne. Jakmile nebudete
snídat, tělo si bude brát zásoby ze svalů a nebudete tedy přibírat na svalové hmotě.
U redukce podkožního tuku je situace stejná. Nemyslete si, že vynecháním snídaně nebo
pitím kávy po ránu docílíte redukce tuků. Při hubnutí musíte jíst pravidelně v malých dávkách, tak
aby metabolizmus musel stále pracovat. Více o hubnutí naleznete zde:
Jak rychle zhubnout?
„ Vynecháváním snídaně se vaše pokroky zastaví
a dostanete se do stagnace. “
Jestliže jste začátečníci a v minulých měsících jste necvičili, tělo nebylo zvyklé na trénink.
Po několika týdnech pravidelného tréninku je tělo šokováno tréninkem a váhami, na které svaly nikdy
předtím nemusely reagovat.
Svaly se začnou přizpůsobovat tréninkovým váhám, a proto vám začnou růst svaly. To ale pouze
jen do doby, kdy vám začnou chybět růstové látky přijaté ze stravy.
V prvních týdnech a měsících tréninku budete přibírat rychle, ale časem se růst zpomalí, reakce těla
už nebude tak silná jako v prvních měsících (u někoho se růst i zastaví). Tělo musíte neustále něčím
novým šokovat. Být chytří při tréninku a především při stravování. Trénink je tvrdý a bolestivý.
A co jídlo? Jen sedíte a jíte - jak snadné! Žádnou bolest necítíte. Tak proč být nedůsledný při
dodržování všech stravovacích zásad. Můžete cvičit tvrdě a správně, ale bez výživné stravy se neobejdete.
Jestliže budete vynechávat snídaně, tak zapomeňte na svalové přírůstky!
Snídaně je prvním chodem dne. Je ze všech chodů nejdůležitější a to platí pro objem i pro redukci
podkožního tuku.
„ Snídaně je základním pilířem vašeho úspěchu! “
Snídaně se musí skládat jak ze sacharidů, tak i z bílkovin. Lidé kteří vynechávají snídani, uvádějí
často za důvod, že po ránu nemají čas se nasnídat nebo nemají chuť k jídlu. Jsou to nesmyslné výmluvy,
kterými šidíte jenom sami sebe!
Pokud po ránu zápasíte s časem, jděte o půl hodiny večer dříve spát a ráno o půl hodiny dřív
vstávejte. Chuť k jídlu po ránu chybí proto, že nejste na snídani zvyklí. Jde pouze o návyk.
Zvykněte si snídat a bude po problému. Vaše tělo dostane po ránu to co potřebuje, základní
živiny, které rozhýbají váš metabolizmus.
Jsou dva typy lidí: Jedni při snídani spořádají kvanty jídla a druzí snídají pouze lehce.
Když se při snídani pořádně „nacpete“, další chod-svačina, bude muset přijít o něco déle
než, když snídáte menší množství jídla.
Výběr mezi velkou a menší snídaní záleží na vás. Jestliže nemáte čas v práci nebo ve škole na dvě svačiny
před obědem, nasnídejte se dosyta. Jestliže můžete jíst téměř kdykoliv, dejte si menší snídani s tím, že
první svačina přijde brzy.
Energie ze snídaně má zásadní vliv na vaší činnost během dne. Správná snídaně musí obsahovat
komplexní sacharidy a bílkoviny, které udrží stabilně vyšší hladinu krevního cukru v krvi a po
nočním půstu dostatečně zásobí tělo stavebními látkami.
Sladká snídaně se třeba může skládat z kaše z ovesných vloček, jogurtu, oříšků, rozinek,
slunečnicová semínka, pomerančový džus, ovocný čaj. Více bílkovinná snídaně staví na
vajíčkách - různé úpravy vajec, sýru, tvarohu a mléku.
Ovesné vločky vám příliš nechutnají?
Dnes se dá i koupit instantní Ovesná Kaše, která se připraví rozmícháním v šejkru či v mixéru stejně jako protein. Tím odpadá dlouhé sezení u misky s ovesnými vločkami, které nikdo nemá rád, protože chutnají strašně.
Nebo zkuste tento typ: Ranní drink z ovesných vloček
Dále můžete snídat různé druhy müsli s různými příchutěmi, celozrnné sušenky, libovou šunku,
směs vařené rýže, celozrnné pečivo, pšeničné klíčky, kukuřičné lupínky, puding, med, džem a
různé druhy ovoce a zeleniny.
Snídani složenou více ze sacharidů můžete doplnit i proteinovým přípravkem. A naopak, snídani více
bohatou na bílkoviny můžete doplnit sacharidovým přípravkem.
Výběr potravin je poměrně velký - doufám, že po přečtení tohoto článku budete věnovat
vašich třicet minut po probuzení plnohodnotné snídani!
Nebuďte líní, jestli chcete dobře vypadat, tak proto musíte něco udělat. Zasekněte se a
povzneste se nad sebe sama. Tohle všechno je otázkou psychiky. Vybudujte si silnou
mysl uvnitř sebe a nebuďte slaboši!
Vložení komentáře | údaj označený hvězdičkou vždy zadejte
ovesné vločky a hnusné?
Ovesné vločky jsou skvělé jídlo, já je mám rád normálně v mlíku s jabkem nebo banánem.
Já si ráno dám jako 1. - 50g syrovátky kterou smíchám s 200ml vody. 2.- 100g obyčejných ovesných vloček s 200ml mléka. 3.- 2 banány a jablko. A pak ještě nějaký ty vitamíny.
Pro mě samotného snídaně byla vždy problém. Ráno jsem nikdy neměl chuť k jídlu, ale jak je to v tomhle článku dobře a stručně popsané, je to o zvyku. Dneska už si den bez snídaně neumím představit:)
já snídám buřty s bůčkem :D a k tomu 4 Kozle
Snidane je opravdu nejdulezitejsi jidlo dne.musi obsahovat dostatek bilkovin i sacharidu.jedno bez druheho nejde.driv jsem snidal jen vlocky s mlekem a nebylo to ono.ted si davam kazde rano.5 bilku+2 cela vejce+150g vlocek s 300ml mleka.vysledky jsou nesrovnatelne lepsi.snidani rozhodne nepodcenovat !!!
Zdravá kritika nikdy nškodí a tou šetřit rozhodně nebudu.
Každopádně vyvracet teorii že snídaně je důležitá nebudu.
Kolikrát se ovšem může stát že člověk to prostě nestíhá.Řešení bych viděl
v doplncích.
Naládovat se půllitrem vody před spaním v noci při cestě na toaletu jako že tá vás nemine a napít se připraveného šejku proteinu.
Kasein protein- velmy pomalu se vstřebává takže ráno máte zasobu jak vyšitou.
Přebytek proteinu se změní stejně v cukr takže bych to tak černě neviděl.
Ovšem zvyk bych z toho nedělal.Tělu se neprospívá chemii,to
k tý instantní ovesný kaši.
To je rychlejší ten protein a nejspíše zdravější než instanty.
Nevidim však duvod proč propagovat a snidat všechny ty rádoby zdraví potraviny plné éček,regulatorů a stabilizatorů typo musly,lupinky a instanty - stačí se podivat na etiketu co všechno tam je,když to může vyřešit čerstvé ovoce,zelenina a celozrnné produkty ale to je na jiné téma.
Souhlasím s nizkotučným sýrem a vejcema jako zdroji bilkovin.
Více ohledu na zdraví čtenářů by neuškodilo
Chuck Norris
08.12. 10:12
Ovesna kaše se samotná nedá sněst, tak jsem to vyřešil tak, že v misce z teplou vodou asi tak 70C přidám tři lžičky medu, rozmíchám to přidám nějaký kakao a začnu pomalu přidávat ovesnou kaši kterou se snažím co nejlépe rozmýchat, nakonec ji nechám trochu odpočnout asi na 15 min, někdy přidám i nakrajená jablka pro lepší chuť k tomu tak po 20ceti minutkách nějaké protein anabírám tak 1kg za měsíc, chce to prostě si ze snídano vyhrát!
Dřív jsem občas cvičil, ale blbě a navíc jsem se nevěnoval stravě. Teď jsem tomu začal věnovat pozornost, hodně jsem přečetl, ale pořád to není ideální, ptže zatim nechodim do posilky a nemám na suplementy(student), ale aspoň mám jednoruční činky, velkou činku a lavici. Snad to zatim bude stačit. Snídám do půl hodiny po vstávání, teď většinou třeba ovesnou kaši, po chvíli ještě 4 vařená vejce a za nějakou dobu ještě třeba 1-2 celozrnné rohlíky se 100g eidamu + ovoce a zelenina. Posiluji 3x do týdne a v ostatní dny cvičím body combat a běhám. Snad se nějaké pozitivní výsledky časem dostaví. :D
Ráno snídám 1jogurt activia 250ml plnotučného mléka ohřátého + 2polévkové lžíce Active Pro 80 začal jsem nedávno a tato lipdy nabitá snídaně se projevila v tom nejlepším slova smyslu
Snídaně
Tak jako já snídám tak cca 2 hodiny po vstání a dávam si vajíčka s toustovym chlebem a na svojí postavu si nestěžuju a nepřijde mi,že když se nenasnídám za 5 minut po vstanutí,že bych hubnul...ale snídaně je hodně důležitá to je jasný,ale ty vločky nevim ty mi nechutnaj
davatim95@seznam.cz
Hle pls kdyz posiluji normal bez cinek tak se mi ten rust nezastavi?pls napiste na email diky...
No nevím, jsem celkem normální, ale pokud si k snídaní nedám 160g vloček, (při unavě 100g eidamu/200g tofu,) 3 jablka a 500ml mléka tak hubnu.
60g vloček by mne zabilo do roka.
Super článek, díky. Měla jsem ve snídani dost chaoz....
snídaně
Dá se snídaně nahradit mixováním tvarohu a piškotů v mléce? myslím, že co se týče dodání potřebných živin organizmu a urychlení snídaně je to velmi vhodná kombinace, co myslíte?
Do misky nasypu 100 g vlocek, na to pol. lzice medu a to zaliji varici vodou (mliko je pro KOJENCE), do toho vseho pridam rozmackany banan a zamicham, za cca 3 minuty lze jist...dobrou chut
Snídaně z ovesných vloček
Večer nasypu asi 60g ovesných vloček do termosky (možno přidat pokrájené rozinky) a přidám 1/2litru vařícího mléka (nejjednodušší je ho ohřát v mikrovlnce). Termosku zavřu a obsah řádně promíchám. Ráno rozmačkám do misky banán, přidám půl kelímku sýra cotage, promíchám obsah termosky a naleji do misky. Celý obsah misky opět promíchám, případně odstraním ovesné slupky a už si pochutnávám.